100 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران نیاز به نوسازی دارد - نمایش محتوای خبر
100 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران نیاز به نوسازی دارد
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، دلاور حیدرپور صبح امروز در جلسه شورای برنامهریزی استانداری مازندران اظهار داشت: کشاورزی در استان بیش از 20 درصد اشتغال را با 6 میلیون تن تولید به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه مازندران در تولید 14 محصول رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: مساحت اراضی کشاورزی مازندران 470 هزار هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه در سال 92 مطالعات زهکشی 155 هزار هکتار زمینهای کشاورزی مازندران انجام شد، تصریح کرد: زهکشی حدود یک کیلومتر از اراضی نیز انجام شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه اصلاح و نوسازی 250 هکتار از باغات استان انجام شده است، گفت: بیش از 58 هزار اصله نهال یارانهدار و دو رقم جدید کیوی در استان توزیع شده است.
وی در ادامه از اصلاح نژاد بیش از یکهزار و 200 راس دام سنگین در استان خبر داد و افزود: اصلاح نژاد بیش از 2 هزار راس دام سبک انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه مشخصات بیش از یکهزار و 260 راس دام سنگین در استان ثبت شده است، افزود: 7 هزار مورد تلقیح مصنوعی دام نیز در استان انجام شد.
حیدرپور به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از تخریب اراضی در استان اشاره کرد و گفت: 12 اکیپ خودرویی برای جلوگیری از تخریب زمینهای کشاورزی در استان راهاندازی شد.
این مسئول بیان داشت: از سال 85 تا 92 حکم قطع و قمع بیش از 571 واحد غیرمجاز در زمینهای کشاورزی صادر شد که در بیش از 200 مورد تخریب انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یکی از چالشهای توسعه کشاورزی در استان را کمبود آب عنوان کرد و گفت: برای تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی باید اقدامات مناسبی انجام شود.
وی با اعلام اینکه تشکلهای صنفی توانمند در استان وجود دارد، تاکید کرد: باید از ظرفیت این تشکلها استفاده بهینه شود.
حیدرپور با اشاره به اینکه بیش از 100 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران نیاز به تجهیز و نوسازی دارد، افزود: پیشبینی میشود تجهیز و نوسازی 45 هزار هکتار از اراضی شالیزاری طی سه سال آینده انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به برنامهریزی برای توسعه باغات استان اشاره کرد و گفت: مطالعات تکمیلی برای توسعه باغ در 110 هزار هکتار در دستور کار قرار گرفت که در سالجاری این طرح برای 3 هزار هکتار در برنامه کاری قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 34 هزار هکتار باغ در استان موجود است که نیاز به اصلاح دارد، ابراز داشت: مشکلاتی در بحران برف برای استان ایجاد شد که برای اصلاح نژاد باغی از نهالهای مقاوم برای سرما استفاده میکنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به برنامهریزی انجام شده در حوزه تحقیقات نیز اشاره کرد و گفت: 200 طرح تحقیقاتی در استان در حال انجام است و ایجاد سامانه اطلاع رسانی و آموزش نیز در این حوزه پیگیری و اجرایی میشود.
این مسئول رویکرد اجرایی استان در حوزه دام را حمایت از واحدهای تولیدی راکد عنوان کرد و اظهار داشت: با اصلاح نژاد دامی تلاش داریم 10 درصد به ظرفیت تولید شیر استان اضافه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به واگذاری تنظیم بازار به بخش کشاورزی از سال گذشته گفت: ساختار این واحد هنوز به صورت مناسب تشکیل نشده است که در حال تعریف این ساختار هستیم.
وی شیلات را یکی از ظرفیتهای بسیار خوب استان عنوان کرد و تصریح کرد: افزایش تولید ماهیان خاویاری و پیگیری برای ترویج پرورش ماهی در قفس نیز در برنامه راهبردی قرار دارد.
این مسئول انتظارات این سازمان برای توسعه کشاورزی را اختصاص بیش از 15 درصد اعتبارات تملک داری استان در بخش کشاورزی، ایجاد ردیف مستقل برای توسعه آبیاری مکانیزه و تخصیص آب برای توسعه باغات و تامین آب برای اراضی شیبدار برشمرد و اظهار داشت: همراهی دستگاههای اجرایی برای جلوگیری از تخریب، تامین و تخصیص اعتبار برای صادرات محصولات کشاورزِی، حمایت از صادرات تولیدات مرغ استان، همراهی بانکهای استان در روانسازی اعطای تسهیلات،جذب نیروی انسانی متخصص،جلوگیری از تبدیل روستاهای کوچک به شهر در راستای صیانت از تولید و حفظ سرمایهگذاری در بخش کشاورزی از مهمترین انتظارات جهاد کشاورزی استان برای توسعه فعالیت کشاورزی است.