گیاهان دارویی ایران با تمام پوشش گیاهی اروپا برابری میکند - نمایش محتوای خبر
گیاهان دارویی ایران با تمام پوشش گیاهی اروپا برابری میکند
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، قدرتالله رحیمی در جمع دانشجویان ورودی دوره کارشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، با بیان اینکه 20 درصد اشتغال کشور در بخش کشاورزی است، بیان کرد: سالانه 120 میلیون تن تولیدات کشاورزی داریم که میتوانیم این رقم را به 200 میلیون تن افزایش دهیم.
وی با اشاره به غلبه کشاورزی سنتی بر کشاورزی مدرن، اظهار داشت: در همین وضعیت نیز بخش کشاورزی 95 درصد مواد غذایی کشور را تامین میکند.
معاون آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مرکز مازندران با بیان اینکه در حال حاضر رتبه 11 کشاورزی را در جهان داریم، افزود: حتی در این وضعیتِ غیر قابل قبول نیز انار ایران به آلمان و پسته ایران به آمریکا و کانادا صادر میشود ضمن اینکه در صادرات زعفران، خاویار، و خانواده توت، و زردآلو و خرما رتبه یک و در صادرات گیلاس و سیب نیز رتبه سوم را داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با تاکید بر ضرورت استفاده از تجهیزات و تکنیکهای مدرن در صنعت کشاورزی ایران برای رسیدن به جایگاه ممتاز در جهان، خاطرنشان کرد: اکنون به ترتیب چین، اتحادیه اروپا و آمریکا در رتبه اول تا سوم کشاورزی جهان قرار دارند، ژاپن هفتم و سوریه نیز هشتم است.
وی اضافه کرد: ژاپن در حالی به این رتبه رسیده که اراضی کشاورزی بسیار ناچیزی دارد.
رحیمی گفت: چینیها در سال 2012، بیش از 700 میلیارد دلار صادرات کشاورزی داشتند و این نشان میدهد که آنها علاوه بر پیشرفت صنعتی در بخش کشاورزی نیز فعال و پیشرو هستند.
معاون دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از قابل دفاع بودن رشته کشاورزی گفت و اینکه زمانی در کشاورزی موفق خواهیم بود که پایههای علمی آن را قوی کنیم و این مهم با تلاش دانشجویان و اساتید علم کشاورزی ممکن خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر اکنون در رتبه 11 دنیا قرار داریم به دلیل تولید در مقیاس سطح نیست بلکه به خاطر وسیع بودن کشور است.
رحیمی با بیان اینکه تنوع اقلیمی آب و هوایی خوبی در ایران داریم و باید از آن بهره ببریم، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال گیاهان دارویی ایران با تمام پوشش گیاهی اروپا برابری میکند.
وی سهم فروش محصولات کشاورزی ایران در جهان را 1.3 درصد عنوان و تصریح کرد: یعنی در واقع سهمی در بازار بینالمللی نداریم و دلیل اصلی آن نفوذ نداشتن علوم و فنون و صنعت در کشاورزی است.
معاون آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به وجود سه هزار دانشجو در این دانشگاه و پذیرفته شدن سالانه تعدادی از آنها برای بورسیه تحصیلی، خطاب به دانشجویان گفت: شما سرمایههای مهمی برای کشور هستید که با دانش خود و کاربردی کردن آن میتوانید سهم ایران را در بازار معاملات جهانی و رونق اقتصاد، افزایش دهید.
{jcomments off}