جهش تولید | دوشنبه، ۵ خرداد ۱۳۹۹

کیوی کاران مازندران همچنان در گروگان واسطه ها هستند - نمایش محتوای خبر

 

 

کیوی کاران مازندران همچنان در گروگان واسطه ها هستند

ولی به گفته جمعی از کیوی کاران غرب مازندران، رفع انبوه مشکلات فراروی آن نیازمند برنامه ریزی اصولی و توجه همه جانبه مسوولان امر است.
باغداران کیوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، نبود صنایع تبدیلی و مراکز عرضه مستقیم محصول، وجود واسطه ، گرانی نهاده ها، نبود تعادل بین عرضه و تقاضا، افزایش دستمزدها و حمل و نقل و هزینه های نگهداری، فراهم نبودن بستر مطلوب برای صادرات، نبود انبار ذخیره به اندازه کافی و مطلوب نبودن خدمات بیمه محصولات را از جمله مشکلات فراروی تولید این محصول برشمردند.

حدود شش هزار هکتار از مجموع حدود هشت هزار هکتار باغ کیوی موجود در کشور مربوط به مازندران است.

استان مازندران، بویژه غرب این استان به لحاظ برخورداری از شرایط بسیار مناسب نظیر خاک مطلوب، نور کافی خورشید و سازگاری درختان کیوی با اقلیم منطقه، بیشترین میزان تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.

به طور میانگین از هر هکتار باغ کیوی در مازندران حدود 15 تا 20 تن محصول برداشت می شود.

ایران به لحاظ تولید کیوی در جهان رتبه چهارم و در صادرات این محصول رتبه هشتم را دارد.

هر سال برداشت کیوی از نیمه دوم ماه آبان آغاز می شود به مدت یک ماه ادامه دارد.

درخت کیوی برای نخستین بار درسال 1347 وارد ایران شد و کاشت آن در سال 1356 پس از آزمایش های پژوهشی بر روی این گونه در ایستگاه تحقیقات کشاورزی رامسر آغاز شد.

نام این میوه برگرفته از یک پرنده بومی مربوط به کشور نیوزیلند است.

کیوی هم اکنون در کشورهایی چون ایتالیا، نیوزیلند، شیلی، فرانسه، ژاپن و ایالت متحده آمریکا درسطح گسترده ای کشت می شود.

ارقام کیوی که درشمال ایران کشت می شود بیشتر از نوع برونو، هایوارد، مونتی و ماتوآ است که از کشور های فرانسه و ایتالیا وارد این مناطق شده است.

بر اساس آمار مراجع رسمی از سطح بیش از هشت هزار هکتار باغ های کیوی کشور، سالانه حدود 221 هزار تن محصول برداشت می شود که حدود 160 هزار تن آن مربوط به باغ های مازندران است.

سالانه حدود 15 تا 20 هزار از کیوی ایران به خارج صادر می شود.