رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۱ اسفند ۱۳۹۸

کشتاک - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

کشتاک

مواد لازم :   میزان
آرد گندم    600 گرم
کره    10  "
شکر    100 "
مایه خمیر   20  "
آب    200 "
کنجد    40 "
ماست    75  "
نمک    10  "

طرز تهیه :
1 – آرد را با کره ، آب ، شکر و مایه خمیر که از قبل به مدت نیم ساعت در آب مانده است مخلوط کرده وبا دقت به مدت زیادی ورز می دهند .
2 – وقتی خمیر نان آماده شد روی لگن یا لاک را با پارچه ای می پوسانند تا این خمیر به اصلا "ور" var  بیاید .
3 – "ور" آمدن یا پف کردن خمیر ممکن است دو تا سه ساعت طول بکشد .
4 – بعد از "ور" آمدن خمیر آن را تکه تکه دوباره با دست ورز داده بنه وار bene var ( درآوردن خمیر به شکل توپ ) می کنند .
5 – شکل توپ خمیر را روی تخته قرار داده با وردنه آن را پهن می کنند .
6 – ابعاد پهن شدن باید به اندازه یک وجب کامل دست باشد .
7 – خمیر پهن شده را دو نیم می کنند . هر نیمه این نان را یک کشتاک می گویند .
8 – در صورت زیاد بودن خمیر کشتاک ، وقتی لاک یا ظرف پر شد ، روی آن را با لایه ای پارچه ای می پوشانند تا خمیرها به هم نچسبند .
9 – خمیر کشتاک برای پخت آماده است .
10 – تنور را با هیزم از قبل آماده شده پر می کنند و آتش می زنند .
11 – همه هیزم ها باید بسوزند و به شکل ذغال در آیند .
12 – داغی تنور سبب سوختگی نان می شود باید مقداری از داغی تنور کم کرد ، بنابراین روی ذغال های تفتیده آب می پاشند .
13 – ماست و کنجد کاملا مخلوط می کنند .
14 – ماده ی آماده شده از ماست و کنجد را به روی نان می مالند .
15 – خمیر نان کشتاک را به کناره تنور می چسبانند .
16 – با قهوه ای شدن پشت نان ، آن را از تنور در می آورند .
خواص درمانی کشتاک: مواد موجود در این نوع نان از جمله کره ، کنجد و ماست ، پروتئین بدن را تامین می کند .
هم چنین با وجود ویتامین های موجود در آرد گندم مصرف روزانه این نوع نان ، توصیه می شود .


 

Ingredients     Amount
Wheat flour     600 gr.
Butter      10 gr.
Sugar      100 gr.
Yeast      20 gr.
Water      200 ml.
Sesame     40 gr.
Yogurt      75 gr.
Salt      10 gr.

Recipes:

1- Mix the wheat flour, water, sugar, and the yeast. And massage the mixture to make dough.
2- Leave the dough for hours to puff enough.
3- Cut the dough into slices.
4- Flatten the slices enough with rolling pin.
5- Cut each slice into two halves. Each half is called Keshtaak.
6- Prepare a furnace with enough cornel.
7- Mix the sesame with yogurt and cover the slices with a thin layer of this mixture.
8- Stick the slices of the dough on the wall of the furnace.
9- The Keshtaak is baked when it turns into brown color.

This local bread, Keshtaak, is a healthy food, nutritious and rich in protein and vitamins.
 



تازه ها