رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۴ اسفند ۱۳۹۸

پتی بزه نون - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

پتی بزه نون

مواد لازم                                   میزان

برنج                                          200 گرم

رب خرمالوی جنگلی                     100  "

شکر                                          250  "

روغن                                         20  "

مایه خمیر                                   15  "

نمک                                          10  "

زردچوبه                                     10 "

 

طرز تهیه :

1 – برنج را خوب می شویند .

2 – چهار برابر حجم برنج ، آب ، جوش می آورند .

3 – نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنند .

4 – برنج را در آب در حال جوش اضافه می کنند .

5 – هنگامی که برنج از سختی و سفتی خود خارج شد یا به اصطلاح بند آن باز شد ، زمان آبکشی آن است .

6 – برنج را آب کش کرده به مدت دو ساعت صبر می کنند تا آب آن خشک شود . روی برنج را با پارچه ای تمیز پوشانده برای گرم نگه داشتنش به دور آن پارچه می پیچند .

7 – برنج را برای له کردن ، مرحله به مرحله به دوری duri  (سینی ) اضافه می کنند . له کردن برنج با کف دست انجام می شود . از کترا ketra  (قاشق بزرگ و بلند ) نیز برای نرم کردن برنج استفاده می شود .

8 – دشو (شیره خرمالو ) را با شکر مخلوط کرده آن قدر آن را به هم می زنند تا رنگ سیاه دشو ، به رنگ قهوه ای در بیاید ، رنگ دشو حتما باید تغییر کند . زیرا در غیر این صورت پتی بزه نون سیاه رنگ خواهد شد .

9 – دشوی آماده شده را مرحله به مرحله با خمیر مخلوط کرده و خوب آن را هم می زنند .

10 – روغن را سوته sute  (داغ ) می کنند .

11 – روغن سوته شده را کم کم به خمیر در حال بنه وار (گرد کردن ) اضافه می کنند .

12 – خمیر را بنه وار یا شکل توپ می کنند .

13 – توئه  tua(سنگ پهن ) را روی آتش یا شعله اجاق می گذارند تا کاملا داغ شود .

14 – توئه را با مقداری روغن چرب می کنند .

15 – خمیرهای بنه وار شده را روی سینی با وردنه صاف و پهن می کنند تا اندازه آن از کف دست بزرگتر شود .

16 – سطح توئه را از خمیرهای آماده شده پر می کنند .

17 – در صورت پختن ، آن را پشت و رو می کنند تا طرف دیگر آن نیز پخته شود .

18 – هر یک از این نان ها باید جداگانه روی پارچه ای تمیز ، خنک شود ، زیرا در صورت تماس به یکدیگر می چسبند .

خواص درمانی پته بزه نون :

این نوع نان سرشار از مواد پروتئینی و به دلیل استفاده از خرمندی دشو حاوی مقادیر زیادی ویتامین است . استفاده از این نوع نان خوشمزه ، به کودکان فعال و پرتحرک توصیه می شود.

 

 

 

 

Ingredients                                      Amount

Rice                                           200 gr.

Persimmon Paste                        100 gr.

Sugar                                        250 gr.

Yeast                                       15 gr.

Oil                                            20 gr.

Turmeric                                    10 gr.

Salt                                           10  gr.

 

Recipe:

1-   Wash the rice well.

2-   Boil an amount of water which is four fold of the volume of the rice.

3-   Add the salt and turmeric to the water.

4-   Add the rice to the boiling water.

5-   When the rice gets mild, drain it well.

6-   Put the rice aside for two hours to be dry. It is better to cover the rice with a cloth to retain its warmth.

7-   Squash the rice by hands or colander.

8-   Add sugar to the persimmon paste until the color of the paste turn into brown.

9-   Add the persimmon paste to the squashed rice.

10-Fry the oil and mix it with the squashed rice (rice dough).

11-Slice the rice dough and shape them into circular form.

12-Flatten the dough slices by rolling pin.

13-Put the flattened slice on the furnace or heated stone or metal surface to be baked.

14-When the color of the slices turns brown, they are baked enough and ready to eat.

 

This local bread is rich in proteins and vitamins. It is especially popular to the little children and active teenagers.

 

 



تازه ها