نقدینگی مشکل جدی کشاورزان مازندرانی است - نمایش محتوای خبر
نقدینگی مشکل جدی کشاورزان مازندرانی است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نقدینگی مشکل جدی کشاورزان است، گفت: کشاورزان با نرخ بالای بهره بانکی دست و پنجه نرم میکنند در صورتی که نرخ بهره بالا کمکی به تولید نمیکند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، دلاور حیدرپور در جلسه رسیدگی به مشکلات بخش کشاورزی استان با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از دهه 70 تاکنون، کاهش مصرف کود و سم را تا جایی که به محصولات کشاورزی خسارت وارد نکند در دستور کار قرار داده است، اظهار کرد: تولید محصول سالم تنها به این معنی نیست که از کود و سم استفاده نشود، بلکه نباید باقیمانده کود و سم در محصول وجود داشته باشد.
وی افزود: کود و سم برای کنترل آفات، کاهش خسارت و حفظ محیط زیست باید درست، بهینه و بهموقع مصرف شود تا از نظر اقتصادی هم برای کشاورزان مقرون بهصرفه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره میزان مصرف کود گفت: میزان کودی که در کشور مصرف میشود از متوسط دنیا کمتر و میزان مصرف کود در مازندران نیز از سرانه کشوری کمتر است.
حیدرپور با تأکید بر اینکه از توسعه باغ مرکبات در مازندران جلوگیری شود، ادامه داد: باغدارانی که اقدام به تولید محصول صادرات محور کنند حمایت میشوند و از باغدارانی که دشتها را به باغ تبدیل میکنند حمایتی صورت نمیگیرد.
وی اضافه کرد: باغداران با استفاده از تجارب موفق سایر باغداران و اصلاح روشهای تغذیه، عملکرد در واحد سطح را افزایش دهند تا محصولات صادرات محور باشند و با عرضه بیش از حد محصولات کشاورزی مواجه نباشیم.
وی با بیان اینکه دولت با خرید تضمینی محصولات کشاورزی از تولید داخل حمایت کند، گفت: محصولات باغی هم مشمول خرید تضمینی از سوی دولت شده اما قیمتی که برای خرید تضمینی در نظر گرفته شده است هزینه تمام شده و سود اندکی دارد که باغداران را اغنا نمیکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: کشاورزان برای دریافت غرامت در زمان وقوع حوادث، بیمه کشاورزی را جدی بگیرند.
حیدرپور با بیان اینکه نقدینگی مشکل جدی کشاورزان است و با نرخ بالای بهره بانکی دست و پنجه نرم میکنند، افزود: نرخ بهره بالای بانکی کمک به تولید نمیکند و در این زمینه دولت در صدد کاهش نرخ بهره بانکی است.
وی گفت: از دو سال اخیر تاکنون مشکلی از لحاظ تامین کود شیمیایی وجود ندارد و کارگزاران با نرخ مصوب اقدام به توزیع کود شیمیایی میکنند.
مطالب مرتبط:
-
اختصاص 30 میلیارد ریال تسیهلات کارآفرینی به زنان سرپرست خانوار مازندران
-
کاهش قیمت «آلوچه 60 هزار تومانی» در بازار مازندران
-
کمک 23 میلیارد تومانی خیران مدارس در مازندران
-
75 درصد گلههای دام سبک در آمل واکسینه شدند
-
برقدار کردن چاههای کشاورزی نیازمند اعتبار مجدد است
-
راههای مبارزه با «شته» درختان میوه در مازندران
-
فروش 6 میلیارد تومانی سیفیجات در روستای «باغدشت» قائمشهر
-
احداث جایگاه سوخت در مازندران باید توجیه اقتصادی داشته باشد
-
آمادگی صادرات 50 میلیون دلاری از مازندران به ایسیکول قرقیزستان
-
وجود 300 واحد راکد و نیمهراکد کشاورزی در مازندران