مبارزه با نسل دوم کرم ساقهخوار برنج در اراضی مازندران - نمایش محتوای خبر
مبارزه با نسل دوم کرم ساقهخوار برنج در اراضی مازندران
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، محمد اخوان درباره مبارزه با نسل دوم کرم ساقهخوار برنج در اراضی شالیزاری مازندران گفت: مبارزه با آفت ساقهخوار برنج همانند سایر آفات در قالب یک برنامه مدیریت (I.P.M) خواهد بود.
وی افزود: استفاده از سایر روشها برای کاهش جمعیت و خسارت آفت نظیر مبارزه بیولوژیک، مبارزه مکانیکی و مبارزه زراعی در اولویت بوده و در صورت بالا بودن جمعیت آفت مبارزه شیمیایی آخرین راهکار است.
این مسئول با اشاره به اینکه هماهنگی و مشورت شالیکاران با کارشناسان حفظ نباتات جهادکشاورزی شهرستانها، مراکز جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی برای اطلاع از زمان دقیق مبارزه الزامی است، افزود: اراضی زودنشا که طی 15 تا 20 روز آینده به مرحله خمیری خوشه میرسند، ضرورتی در مبارزه شیمیایی در آنها احساس نمیشود و تنها در اراضی دیرنشا، میانرس و دیررس در صورت درصد بالای آلودگی که منجر به خسارت میشود به تأیید کارشناسان حفظ نباتات رسیده است که در این راستا مبارزه شیمیایی توصیه میشود.
اخوان با تأکید بر اینکه کشاورزان شالیکار باید سموم توصیه شده در نسخه گیاهپزشکی را صرفاً از فروشگاههای مجاز و در قبال اخذ فاکتور خریداری کنند، افزود: در هنگام گرانولپاشی طی چند روز از ورود و خروج آب به مزرعه جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: در هنگام خرید باید به تاریخ تولید، انقضا و شماره پارت که روی برچسب ظروف یا کیسه نوشته شده توجه شده و از پلمب بودن ظروف اطمینان حاصل شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان ابراز داشت: رعایت نکات ایمنی هنگام گرانولپاشی از قبیل استفاده از دستکش، کلاه و عینک، استفاده از لباس مخصوص، بادگیر، عدم خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن و شستن اعضای آلوده بدن پس از اتمام کار با آب و صابون الزامی است.