رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۱ اسفند ۱۳۹۸

ماهی جلزی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

ماهی جلزی

مواد لازم                         میزان

ماهی                              یک کیلو گرم

گردو                                 50 گرم

جعفری                                      30 "

گشنیز                              50 "

سیر                                 50 "

زولنگ                               30 "

اناریجه                              20 "

پونه                                  20 "

رب انار ترش                       50 "

شکر                                75 "

روغن                                20 "

نمک                                 15 "

فلفل                                10 "

زردچوبه                            10 "

 

طرز تهیه :

1 – ماهی را تمیز کرده و فلس های آن را جدا می کنند . شکم ماهی را تا نزدیک گردن آن با نوک چاقو باز و محتویات درون آن را خالی می کنند. گوش ماهی را تمیز کرده آبشش آن  را بیرون می آورند .

4 – ماهی را شسته و مقداری نمک به بیرون و درون آن می مالند به داخل گوش های ماهی حتما باید نمک مالید تا طعم خوبی بعد از پخت پیدا کند .

5 – سبزی ها را شسته و خرد می کنند وروی تخته با سنگ کوبیده و گردوی ساییده شده را به آن اضافه می کنند .

7 – رب انارترش و شکر را با ترکیب آماده شده از سبزی و سیر و گردو ، زردچوبه ، نمک و فلفل مخلوط می کنند .

8 – مواد آماده شده ی سبزی را درون شکم ماهی گذاشته و برای بیرون نریختن و تلخ نشدن آن براثر سرخ شدن ، شکم ماهی را با نخ و سوزن می دوزند.

9 – مقداری روغن درون ماهی تابه ریخته و می گذارند تا حد ممکن داغ شود باید مراقب بود که روغن نسوزد .

10 – ماهی را در روغن داغ شده می گذارند و شعله آن را زیاد می کنند تا یک طرف ماهی سرخ شده براثر حرارت زیاد به ماهی تابه نچسبد .

11 – ماهی را پشت و رو کرده و حرارت زیر آن را بسیار کم می کنند ، در ماهی تابه را می گذارند تا با میزان آن ذخیره شده در بافت ماهی ، غذا پخته شود .

12 – مدت پخت این غذا به اندازه ماهی و سلیقه آشپز در میزان سرخ شدن و پختن ، بستگی مستقیم دارد . در هر حال ، زمانی که آب ماهی در ماهی تابه خشک شد و روغن باقی ماند ، نشانه ی پخته شدن ماهی است .

خواص درمانی ماهی جلزی :ماهی و آبزیان با کاهش چربی های نامطلوب خون و حفظ تعادل فشارخون به سلامت قلب و عروق کمک کرده از اختلالات قلبی – عروقی و سکته های قلبی و مغزی پیشگیری می کنند . هم چنین مصرف ماهی یک ضدسرطان قوی و ضد فراموشی و اختلالات ذهنی در دوران سالمندی است . ماهی جلزی غذای بسیار مناسبی برای تمامی گروهای سنی بوده و استفاده از سیر و گردو در کنار ماهی علاوه بر افزودن برخواص تغذیه ای غذا ، باعث سردی ماهی می گردد . غذای فوق برای مادران باردار مخصوصا مادرانی که به داشتن کودکان باهوش علاقمندند ، توصیه می شود .

 

 

Ingredients                             Amount

Fish                                          1 kg.

Parsley                                      30 gr.

Walnut                                      50  gr.

Coriander                                  50  gr.

Garlic                                        50 gr.

Pennyroyal                                20 gr.

Pomegranate paste                     50 gr.

Sugar                                        75 gr.

Oil                                            20 gr.

Salt                                           15 gr.

Turmeric                                   10 gr.

Pepper                                      10 gr.

 

Recipe:

1-   Wash, clean, and extract the materials from the stomach of the fish. Add salt to the fish.

2-   Grind the vegetables and walnuts; add sugar, spices, and pomegranate paste to the mixture.

3-   Fill the stomach of the fish with the mixture of vegetables, walnut and pomegranate paste.

4-   Stitch the stomach of the fish so that the contents will not come out duting baking the fish.

5-   Fry the fish in the pan and turn the fish back when one side is fried enough.

6-   Your meal, Mahi Jelezi, will be ready in minutes depending on your preference.

 

The local dish of Mahi Jelezi is very rich in proteins, minerals, and vitamins. It is good for the health of elders and pregnant women, and for the growth of children. It is also good for the health of those who suffer from mental or cardiovascular diseases.



تازه ها