مازندران در آفساید فوتبال ایران - نمایش محتوای خبر
مازندران در آفساید فوتبال ایران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در سوادکوه، سالها است که فوتبال از رشته ورزشی خالص به رشتهای ورزشی و صنعتی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی تبدیل شده است و ایجاد لیگهای مختلف در ردههای سنی گوناگون و اقبال عمومی گسترده به آن و اعتبار جام جهانی و مسابقات قارهای و درآمدزایی آن چشمها را خیره خود کرده است.
اگر اواخر قرن گذشته را آغاز ورود فوتبال در ایران بدانیم که مسجد سلیمان به عنوان مبدا آن برای برگزاری مسابقه با تیم انگلستان و محل ساخت نخستین ورزشگاه مطرح است و یا پذیرش فدراسیون فوتبال ایران در فدراسیون جهانی فوتبال در سال 1326 را مبدا دیگری از تحول در آن ذکر کنیم امروز شاهد آن هستیم که فوتبال به عنوان پرطرفدارترین رشته ورزشی در ایران شناخته شده است و چاپ دهها روزنامه ویژه فوتبال و صدها رسانه مجازی و پخش مستقیم لیگهای مختلف جهانی و ملی و حضورها دهها نفری که به 120 هزار نفر هم در مقاطعی رسیده است، بیانگر نفوذ عمیق این رشته ورزشی در جامعه است.
اگر ساخت ورزشگاه شهید وطنی و تشکیل تیم نساجی و صنعت نفت قائمشهر را به عنوان زمان تولد فوتبال در مازندران بدانیم باید تاریخچه فوتبال مازندران را در دهه 20 قرن گذشته جستوجو کنیم.
فوتبال مازندران همواره با حضور خود در لیگهای کشور به عنوان تیمهای سختکوش و توانمند نشان داده است که تیمهای نساجی، نفت قائمشهر، شهرداری ساری، شموشک نوشهر و ایرسوتر نوشهر و بازیکنانی مثل نادر دستنشان، فرامرز اضطراری، عزیز الله زارع، محمد و رضا تقوی، حسین مسکر ساروی در تاریخ فوتبال ایران درخشیدند.
از حضور تیمهای مازندران در لیگ دسته برتر دهها سال میگذرد و از زمانی که نساجی 20 سال قبل به لیگ دسته دوم آزادگان سقوط کرد و یا از آخرین حضور تیم مازندرانی شموشک نوشهر در لیگ برتر یک دهه میگذرد و چرایی عدم حضور تیمی از استان مازندران با توجه به سابقه حضور در لیگهای برتر و پرورش بازیکنان مطرح و ملیپوش و وجود واحدهای صنعتی و تولیدی مختلف در مازندران از سئوالات بدون پاسخ علاقهمندان به فوتبال است.
با نگاهی بر اسامی بازیکنان تیمهای لیگ برتر و لیگ دسته اول کشور شاهد حضور حدود 70 فوتبالیست در آن لیگها هستیم که حدود 30 فوتبالیست در لیگ برتر و حدود 40 فوتبالیست در لیگ دسته اول حضور دارند.
وضعیت فوتبال استان مازندران و عدم حضور در لیگ برتر را میتوان در عدم هماهنگی لازم با اسپانسر توانمند برای حمایت از تیمهای فوتبال، عدم برنامهریزی مناسب توسط مدیران ورزشی برای استفاده همهجانبه از ظرفیتهای فوتبال و عدم اتحاد و همراهی بین شهرهای مازندران برای تشکیل و حمایت از تیم منتخب استان مازندران و حضور مقتدرانه در لیگ برتر مشاهده کرد.
استان تهران در چهاردهمین دوره لیگ برتر جام خلیج فارس که در حال برگزاری است دارای 5 نماینده و استان خوزستان با سه نماینده و استانهای آذربایجان شرقی و اصفهان هر کدام با دو نماینده و خراسان و قم و البرز و گیلان هر کدام دارای یک نماینده هستند.
در لیگ چهاردهم جام خلیجفارس شاهد حضور 16 تیم هستیم که 30 فوتبالیست مازندرانی در 13 تیم لیگ برتر حضور دارند و تیمهای پرسپولیس با 6 فوتبالیست مازندرانی، سپاهان اصفهان با چهار فوتبالیست مازندرانی و استقلال تهران و سایپا البرز و راه آهن و نفت تهران و ملوان انزلی با دو فوتبالیست و سایر تیمها با یک فوتبالیست مازندرانی مشغول ادامه لیگ برتر ایران هستند و بر طبق برخی آمار جهانی لیگ برتر ایران رتبه 36 جهانی و چهارم آسیایی را دارد.
به نظر میرسد ظرفیتهای لازم در فوتبالیستهای مطرح و با تجربه و توانمند اهل مازندران برای تشکیل تیم فوتبال قوی در لیگ برتر وجود دارد و هماهنگی مدیریتی و جذب اسپانسر و استمرار حمایتهای همه جانبه از طرف مسئولان استانی و ایجاد مرکزی برای هماهنگی و پیگیری در هیئت فوتبال مازندران راهکار مناسبی برای برنامهریزی حضور تیمی از مازندران در لیگ آینده فوتبال برتر کشور است.