رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۱ اسفند ۱۳۹۸

طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج با محور اقتصاد مقاومتی تهیه شد - صفحه اصلی.old

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج با محور اقتصاد مقاومتی تهیه شد

طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج با محور اقتصاد مقاومتی تهیه شد


وزیر جهاد کشاورزی گفت: معاونت امور زراعت با بررسی آسیب‌شناسی، طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج را با محوریت اقتصاد مقاومتی تهیه کرده است.

طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج با محور اقتصاد مقاومتی تهیه شد

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، شانزدهمین همایش کشوری برنج با پیام وزیر جهاد کشاورزی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به‌کار کرد.
در متن پیام آمده است: امروز کشاورزی در کشور ما با چالش‌ها و مسائل مختلفی مواجه بوده و حل آنها نیاز به هم‌دلی، تفکر اصولی، کار و تلاش مضاعف دارد.

کشاورزی یکی از محورهای اقتصادی کشور و مهم‌ترین رکن تامین کننده امنیت غذایی و اجتماعی است.

برنج یکی از محصولات اساسی و استراتژیک در کشور به شمار می‌رود و نقش تعیین‌کننده‌ای در ترکیب غذایی جامعه دارد.

لزوم برنامه‌ریزی و توجه به این محصول باید به طور جدی مدنظر قرار گرفته و در چند حوزه به مسائل و مشکلات آن پرداخته شود.

در بخش دیگری از این پیام تصریح شد: لازم است در تولید این محصول، آب به عنوان مهم‌ترین چالش کشور مورد توجه قرار گیرد زیرا تولید این محصول به ازای واحد آب مصرفی بسیار بالا است و برنامه‌ها و طرح‌ها در جهت کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری آن تهیه، تدوین و اجرا شوند.

استان‌های حاشیه دریای خزر به لحاظ شرایط اقلیمی، مقدار آب مصرفی و سابقه کشت، باید به عنوان مناطق متمرکز عمده تولید این محصول در نظر گرفته شده و به لحاظ محدودیت جدی آب استمرار کشت برنج در مناطق دیگر کشور نمی‌تواند مورد حمایت قرار گیرد.

رویکرد تحقیقات این محصول باید به سمت ارائه طرح‌های هدف‌مند و مشکل‌محور و کاربردی با اصل افزایش عملکرد توام با کیفیت، کاهش تقاضای آب، کاهش هزینه و ارتقای سلامت محصولات تولیدی سوق داده شده و نیازهای اساسی تولیدکنندگان را رفع کند.

در این راستا مطمئنا توجه به درآمد شالیکاران که باید از طریق افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه‌ها از طریق اصلاح و نوسازی اراضی شالیکاری، افزایش سطح مکانیزاسیون، کاهش ضایعات از طریق بهسازی و نوسازی و اصلاح کارخانجات، امکان‌پذیر است و باعث پایداری در تولید و در نتیجه عدم تغییر کاربری‌ها به‌ویژه در استان‌های گیلان و مازندران خواهد شد.

توجه ویژه به مسائل و مشکلات بازرگانی این محصول شناسایی و در جهت حل آنها باید گام‌های اساسی برداشته شده و شاهد عرضه مناسب و کیفی آن در کشور باشیم.

از نکات مهم دیگری که لازم است به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد، اصلاح الگوی مصرف در کشور، توجه و رعایت مسائل بهداشتی آن است.

در پایان این بیانیه آمده است: معاونت امور زراعت با بررسی آسیب‌شناسی، طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج را با محوریت اقتصاد مقاومتی تهیه کرده و امید است با اجرای آن که نیاز به کمک و همراهی همه شما عزیزان دارد؛ بسیاری از مشکلات پیش‌روی این محصول مهم و اساسی حل شده و همچنان و بیشتر از گذشته برنج باکیفیت کشاورزان را بر سر سفره‌های ملت ایران شاهد باشیم.