سوابق تاریخی مازندران در دسترس علاقهمندان قرار گیرد - نمایش محتوای خبر
سوابق تاریخی مازندران در دسترس علاقهمندان قرار گیرد
استاندار مازندران گفت: اسناد و سوابق تاریخ مازندران که در آرشیو مرکز اسناد قابل دسترسی نیست را باید بتوانیم در دسترس علاقهمندان قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، لطفالله محمدنژاد در بازدید استاندار مازندران از مرکز اسناد و کتابخانه مازندران اظهار کرد: استاندار مازندران به شدت پیگیر این مسئله بود که شعبه مرکز اسناد و کتابخانه ملی در استان راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه مرکز اسناد، شناسنامه فرهنگی استان و هویت مردم است، افزود: این مرکز به واقع کانون اندیشه و آرشیو افرادی است که سالها برای تاریخ و فرهنگ استان قلم زدند.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه مازندران با اشاره به اینکه در این مرکز، اندیشه استخراج میشود و صرف کتابخانه نیست، گفت: دفتر مطالعات تاریخ و پژوهش مازندران را در این مرکز راهاندازی کردیم و در طول یکسالونیم اخیر اقدامات گستردهای در این حوزه انجام شده است.
این مسئول با بیان اینکه کار فرهنگی را باید به اهل آن سپرد تا آسیبی به فرهنگ وارد نشود، تصریح کرد: دفتر مطالعات تاریخ و پژوهش مازندران در مرکز اسناد، پژوهشهای به روز و متناسب با نیاز نسل امروز انجام میدهد.
محمدنژاد با اشاره به اینکه درباره تاریخ شفاهی هم اقداماتی انجام دادیم، ادامه داد: از امکانات کافی برخوردار نیستیم تا در اختیار تیم تاریخ شفاهی قرار دهیم.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه مازندران با بیان اینکه جمعآوری اسناد یکی از مهمترین اقداماتی است که در این مرکز انجام میدهیم، خاطرنشان کرد: 2 هزار و 500 سند توسط یکی از افراد به مرکز اسناد اهدا شد و دفتر پژوهش مرکز اسناد، این اسناد را مطالعه کرده و کتابی در این زمینه تدوین میکند.
این مسئول با اشاره به دستور استاندار مازندران مبنی بر بازدید مدیران از مرکز اسناد، اظهار کرد: تاکنون به جزء چند مدیر، دیگر مدیران از این مرکز بازدید نکردهاند در حالی که مرکز اسناد مازندران نیاز به معرفی و توجه بیشتری دارد.
محمدنژاد با بیان اینکه صداوسیما برای انتشار اخبار این مرکز، طلب پول میکند، افزود: فرهنگ مازندران فقط کدو و آش ترش و ... نیست و اسنادی در این مرکز داریم که جزو فرهنگ ما است.
وی با اشاره به اینکه مرکز اسناد ملی قدرت و شاکله یک استان است، گفت: مخازن ما باید درزیر زمین و در سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب باشد و نیازمند دریافت زمین برای احداث مرکز اسناد استاندارد هستیم.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه مازندران با بیان اینکه مرکز اسناد ردیف بودجهای ندارد و باید از استان تجهیز شویم، گفت: سال گذشته بزرگترین همایش تاریخ محلی را برگزار کردیم و سال آینده همایش تاریخ شفاهی را برگزار میکنیم اما بودجهای برای این برنامهها نداریم و از ابتدای سال تاکنون یک ریال بودجه نه از استان و نه از تهران دریافت نکردیم.
مطالب مرتبط:
-
مازندران از موضوع آلودگی هوا مستثنی است
-
شغل زیانآور غسالان مصوب نشد/فعالیت 40 سازمان آرامستان در کشور
-
ساخت 40 مرکز بهداشتی درمانی روستایی در مازندران
-
صدور سند مالکیت موقوفات نباید موجب تنش در جامعه شود
-
انجام معاملات شفاف، موجب امنیت جامعه و اعتماد مردم می شود
-
صدور کارت درمانی هوشمند در مازندان/ محدودیتی برای بیمه باغداران وجود ندارد
-
ثبت 67 هزار مأموریت اورژانس 115 مازندران طی 9 ماه
-
جانمایی 60 نمازخانه بینراهی در مازندران