جهش تولید | دوشنبه، ۵ خرداد ۱۳۹۹

سرشماری عمومی کشاورزی مازندران آغاز شد - نمایش محتوای خبر

 

 

سرشماری عمومی کشاورزی مازندران آغاز شد

به گزارش ایرنا، چهارمین سرشماری کشاورزی مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از پنجم مهر ماه با 782 نفر در قالب مدیران ، کارشناسان و ماموران آمار گیر آغاز شد.

'علی احسانی ' مدیر اجرایی ستاد هماهنگی سرشماری عمومی کشاورزی مازندران و معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران در این مراسم گفت: به دستور رییس جمهوری تمامی امکانات و نیروی انسانی دستگاه های اجرایی برای انجام این فعالیت مهم اقتصادی به کار گیری شده است.

وی با بیان اینکه 380 مامور آمارگیر پس از گذراندن دوره های آموزشی لازم از امروز برای گرفتن آمار به روستاهای استان اعزام شدند، ادامه داد: 32مدیر اجرایی ، 32 قائم مقام مدیر اجرایی ، 59 کار شناس فنی و 18 نفر کارشناس آی تی در سرشماری عمومی کشاورزری همکاری دارند.

وی با بیان اینکه اهمیت کشاورزی مازندران در امنیت غذایی و اقتصادی کشور بسیار بالا است، اظهار داشت: مازندران حدود 11درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را دارد.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران بر لزوم همکاری بهره برداران با ماموران سرشماری تاکید و خاطر نشان کرد: زراعت ، باغبانی، کشت گلخانه ای ،پرورش دام ، طیور سنتی ، زنبور عسل ، کرم ابریشم و پرورش ماهی از موارد مهم در سرشماری کشاورزی است.

وی با بیان اینکه حداقل اراضی 400متر مربع برای زراعت، 200متر مربع باغ ، حداقل یک راس دام سنگین ، 10 قطعه طیور محلی از معیار های مهم در ثبت آمار در سرشماری کشاورزی مازندران است، ادامه داد: با هماهنگی مرکز آمار ایران ، دوره های آموزشی برای دست اندرکاران و ماموران برنامه ریزی شده است.

احسانی با بیان اینکه داده ها از طریق تبلت به صورت الکترونیکی در سرشماری کشاورزی ثبت می شود، ادامه داد: با این روش علاوه بر دقت و سرعت نتایج آن نیز زودتر تجزیه وتحلیل خواهد شد.

آمارهای رسمی در حوزه کشاورزی اهمیت ملی کشاورزی مازندران را نشان می دهد و یکی از آمار ها ضریب کشت 135 درصدی مازندران است که این شاخص در کشور هفت دهم درصد است و به عبارتی دیگر سطح زیر کشت سالانه استان بیش از 670 هزار هکتار و دو برابر میانگین کشوری است.

استان مازندران با 10.5درصد ارزش افزوده اقتصادی تولیدات بخش کشاورزی که حدود 5/4 برابر میانگین کشور است، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

72نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود که در 15نوع از جمله برنج با یک میلیون تن ،مرکبات با حدود دو میلیون تن ،کیوی با 95 درصدتولید کشور ،گل و گیاه ،دام وطیور و در حوزه شیلات رتبه اول تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.