راهاندازی کارخانه تولید فضولات دام به کود ارگانیک در مازندران - نمایش محتوای خبر
راهاندازی کارخانه تولید فضولات دام به کود ارگانیک در مازندران
سیدجعفر رسولی صبح امروز در نشست شورای کشاورزی این شهرستان بیان داشت: آمل یکی از شهرهایی است که در صنعت مرغداری، دام و طیور نه تنها حرف نخست را در استان مازندران دارد، بلکه در برخی از بخشها رتبههای کشوری را نیز از آن خود کرده است.
وی با اشاره به اینکه حریم رودخانهها و روستاها به محل دپوی فضولات دامی و طیور تبدیل شده است، افزود: در بخش کشاورزی گستردگی زیادی مشاهده میشود، بهویژه در بخش دام و طیور امروزه دفع فضولات دامی به معضلی تبدیل شده است که باید ساماندهی شده و به فرصت تبدیل شود.
رسولی با تاکید اینکه در این شهرستان در حرکتی نوین فضولات طیور به کودهای بیخطر تبدیل میشود، گفت: سرمایهگذارانی در این شهرستان سعی دارند تا در اقدامی نو با حمایت مسئولان فضولات طیور را به کودهای مفید و بیضرر ارگانیک تبدیل کنند که این تبدیل نیاز به اعتبار آنچنانی ندارد بلکه حمایت مسئولان را میطلبد.
معاون فرماندار آمل ابراز داشت: با اختصاص زمین لازم و احداث کارخانه تولید کود ارگانیک برای دفع فضولات دام و مرغداریها مشکل خاصی نداریم.
سرمایهگذار تولید کود ارگانیک از فضولات طیور در این جلسه بیان داشت: 11 هزار واحد تخمگذار در این شهرستان فعالیت دارند که جمعا دارای 570 هزار قطعه مرغ هستند.
علی جمشیدی یادآور شد: واحد تخمگذار برخلاف واحدهای گوشتی و مادر در بستر پرورش نمییابند و باید برای پرورش آن از روشهای دیگر استفاده کرد.
وی با اعلام اینکه اگر سرانه تولید کود از فضولات 45 گرم باشد روزانه حدود 30 تن کود در این شهرستان به دست میآید، تاکید کرد: در گذشته از دستگاههایی استفاده میشد که کود را خشک میکردند، ولی امروزه با توجه به گرانی و تورم این دستگاهها توجیه اقتصادی ندارد.
جمشیدی با تاکید بر اینکه برای احداث این کارخانه نیاز به حدود 2 هکتار زمین در محدوده و یا خارج شهر داریم، گفت: با تامین زمین متعهد میشویم تا در مدت شش ماه با راهاندازی این سیستم کودهای دامی از شهر جمعآوری شود البته کودهای ارگانیک هم در بخش کشاورزی و هم در بخش باغداری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه کارهای اخذ مجوز را از سال 88 انجام دادیم، یادآور شد: هماکنون مهمترین مشکل ما زمین برای استقرار تاسیسات و ماشینآلات است.