جهش تولید | جمعه، ۱۴ آذر ۱۳۹۹

دهم آذر بهترین زمان برداشت پرتغال تامسون در ساری - نمایش محتوای خبر

 

 

دهم آذر بهترین زمان برداشت پرتغال تامسون در ساری

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری بهترین زمان برداشت پرتغال تامسون را دهم آذرماه اعلام کرد.

دهم آذر بهترین زمان برداشت پرتغال تامسون در ساری

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، طهمورث قاسم نژاد روز پنجشنبه با بیان اینکه بهترین زمان برداشت تامسون در این شهرستان دهم آذر ماه می باشد، از برگزاری پروژه مشارکتی مدرسه در مزرعه برداشت مرکبات با حضور 20 باغدار در روستای تلوباغ شهرستان ساری خبر داد و گفت: برای اینکه بتوان میوه های سالمی را برای انبار تهیه کرد در زمان برداشت مرکبات رعایت نکاتی را ضروری برشمرد.
وی تصریح کرد: برای این منظور زمانی میوه قابل برداشت است که مقدار TSS به TA یعنی مواد جامد محلول به اسیدیته، 12 باشد یا اینکه رنگ میوه زرد شود.
قاسم نژاد گفت: برای انبارداری دم میوه باید وجود داشته باشد زیرا سوراخ ایجاد شده سبب نفوذ هوا و قارچ می شود و انبار داری میوه را کاهش می دهد.
وی با اذعان به اینکه انبارداری نارنگی انشو کم است ولی تامسون 3 تا 4 ماه قابلیت انبارداری دارد ادامه داد: برای انبارداری میوه، دمای سردخانه 4 درجه سانتی گراد و برای انبار معمولی 10 تا 12 درجه باشد، مناسب است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با تاکید بر اینکه میوه های نزدیک زمین برای انبارداری برداشت نشوند زیرا دانه های خاک روی میوه می نشیند و قارچ عامل بیماری قهوه ای که داخل خاک است باعث آلوده شدن میوه شده و ضایعات میوه را افزایش می هد گفت: برای مبارزه با این مشکل می توان سم پاشی با اکسی کلرور مس را به نسبت 1.5 در هزار انجام داد.
قاسم نژاد با اشاره به اینکه برای انبار بهتر است 10 روز میوه را قبل از بردن به انبار نگه داشته باشیم و سپس جعبه ها را به انبار انتقال دهیم افزود: زمانی که جعبه ها داخل انبار گذاشته می شوند نباید بیشتر از 6 تا 7 ردیف روی هم قرار گیرند و هر دو ردیف 1 راهرو برای تهویه هوا و رفت و آمد ایجاد شود.
وی اظهار کرد: انبار باید دارای تهویه و پنجره باشد تا در هوای گرم هوا به خارج برود زیرا وجود گاز اتیلن در انبار سبب پیری زودرس می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با بیان اینکه بهترین زمان برای برداشت تامسون دهم آذر و انشو معمولی دهم تا پانزدهم آبان می باشد گفت: شب های سرد مناسب برای رسیدن میوه است زیرا سبب افزایش قند میوه می شود.
وی در خاتمه یادآور شد: اگر سال آوری در باغ وجود دارد 5 روز تا یک هفته پس از برداشت می توان محلول پاشی با اوره به نسبت 5 در هزار را انجام داد.
مازندران بیش از 115 هزار هکتار باغ مرکبات دارد و پیش بینی شده امسال دو میلیون و 200 هزار تن انواع مرکبات در استان تولید شود.