جهش تولید | پنج‌شنبه، ۸ خرداد ۱۳۹۹

دریافت برند استاندارد برای محصولات کشاورزی مازندران - نمایش محتوای خبر

 

 

دریافت برند استاندارد برای محصولات کشاورزی مازندران

عزیزالله شهیدی‌فر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری با اشاره به برداشت کشت اول برنج، گفت: در حال حاضر برداشت رتون و کشت مجدد آغاز شده‌ است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در سطح 40 هزار هکتار از اراضی شالیزاری برداشت رتون صورت گیرد، اظهار داشت: به‌دلیل کمبود آب سطح کشت رتون کاهش یافته ‌است.

‌معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه پیش‌بینی ما این است که حدود 50 هزار تن برداشت رتون در استان داشته ‌باشیم، یادآور شد: مجموع تولید شلتوک مازندران اعم از کشت اول، رتون و نشای مجدد در سال جاری یک‌میلیون و 300 هزار تن است.

وی درباره خرید توافقی برنج طارم محلی و پرمحصول مازندران، گفت: با توجه به نوسانات قیمت این محصول در بازار، دولت اقدام به خرید توافقی برنج کرده‌ است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: خرید توافقی برنج طارم محلی از 25 شهریور ماه امسال با قیمت 59 هزار ریال آغاز شد و تا پایان آبان ماه امسال ادامه می‌یابد.

شهیدی‌فر با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 5 هزار تن برنج از کشاورزان خریداری شد، اظهار داشت: تاکنون بیش از 40 درصد مطالبات کشاورزان معادل بیش از 12 هزار میلیارد ریال از طریق دولت پرداخت شده‌ است.

وی خاطرنشان کرد: با خرید توافقی برنج مازندران بازار برنج رونق پیدا کرده و حداقل انتظارات کشاورزان برآورده شده ‌است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به آغاز کشت پاییزه، گفت: کشاورزان می‌توانند پس از برداشت برنج اراضی شالیزاری را به کشت کلزا اختصاص دهند و جهاد کشاورزی نیز بذر کلزا و نهاده‌های کشاورزی را در اختیار آنها قرار می‌دهد تا علاوه بر صرفه اقتصادی در تولید دانه‌های روغنی خوداتکا شویم.

شهیدی‌فر با اعلام اینکه در مجموع بیش از 70 درصد اراضی شالیزاری مازندران به‌صورت مکانیزه برداشت شده ‌است، گفت: 90 درصد مرحله آماده‌سازی اراضی نیز به‌صورت مکانیزه انجام شده که امیدواریم بتوانیم برداشت مکانیزه را تا 90 درصد افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فرصتی برای خشک شدن شالی وجود ندارد، اذعان‌ داشت: نیاز است در شالیکوبی‌ها اصلاح ساختار صورت گیرد و تعداد دستگاه‌های خشک‌کن در شالیکوبی‌ها افزایش یابد تا محصول کشاورزان مدت بیشتری در دستگاه خشک‌کن باقی بماند، این امر در جلوگیری از ریزش محصول از اهمیت بسزایی برخوردار است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه کشاورزان باید اطلاعات خود را درباره اراضی شالیزاری و محصول برنج افزایش دهند، اظهار داشت: بهتر است کشاورزان اراضی را پس از برداشت برنج به کشت نباتات علوفه‌ای و دانه‌های روغنی اختصاص دهند، این امر به اصلاح بافت خاک کمک کرده و از نظر اقتصادی برای کشاورزان مقرون به‌ صرفه است.

شهیدی‌فر خاطرنشان کرد: به کشاورزان توصیه می‌شود اوایل زمستان بحث شخم و شیار اراضی را جدی بگیرند که این امر به کنترل آفات، بیماری‌ها و تغذیه مناسب اراضی کمک می‌کند.

شهیدی‌فر با اعلام اینکه امسال 45 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران به روش بیولوژیک در برابر آفات‌ها مبارزه شدند، اظهار داشت: محصولات استان برای دریافت برند محصول سالم به اداره کل استاندارد معرفی شدند که بیشتر کشاورزان موفق شدند برند محصول سالم را دریافت کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: با توجه به شرایط آب و هوایی میزان مصرف سموم امسال کاهش داشته است.
{jcomments off}