رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۴ مهر ۱۳۹۸

توصیه‌های فنی برای انباری میوه‌ها در مازندران - نمایش محتوای خبر

 

 

توصیه‌های فنی برای انباری میوه‌ها در مازندران

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای پیشگیری و کاهش خسارت‌های ناشی از بیماری‌های انباری میوه، باغ‌داران به توصیه‌های کمیته پیش‌آگاهی و شبکه مراقبت مرکبات توجه کنند.

توصیه‌های فنی برای انباری میوه‌ها در مازندران

عبدالرحمن زاغی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: با‌ توجه به فرا رسیدن زمان برداشت و ذخیره مرکبات، رعایت مسائل فنی و بهداشتی به‌منظور پیشگیری و کاهش خسارت‌های ناشی از بیماری‌های انباری میوه، باغ‌داران به توصیه‌های کمیته پیش‌آگاهی و شبکه مراقبت مرکبات توجه کنند.

وی افزود: میوه‌هایی برای ذخیره‌سازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات به باغی مانند آبیاری، تغذیه، مبارزه با عوامل خسارت‌زای گیاهی در آن باغات به‌خوبی رعایت شده باشد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه رعایت نکات فنی در برداشت میوه که از سوی کارشناسان باغبانی توصیه و تأکید می‌شود الزامی است، ادامه داد: به باغ‌داران توصیه می‌شود میوه‌های برداشت‌شده از ارتفاع 80 سانتی‌متر بالاتر از کف باغ برای نگهداری و ذخیره‌سازی در انبار انتخاب شوند.

زاغی خاطرنشان کرد: باغ‌داران باید میوه‌های آسیب‌دیده ناشی از صدمات مکانیکی، تگرگ، حلزون و دیگر خسارات مشابه را از میوه‌های سالم جداسازی کنند.

وی بیان کرد: ضدعفونی جعبه‌ها و انبار قبل از ذخیره‌سازی و ضدعفونی میوه‌ها با سموم قارچ‌کش که از سوی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی توصیه می‌شود بلافاصله بعد از برداشت انجام شود و پس از هوادهی و خشک شدن میوه‌ها نسبت به بسته‌بندی اقدام شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: رعایت نکات فنی مانند بسته‌بندی، خالی گذاشتن یک‌سوم فضای انبار و جعبه‌ها، استفاده از پالت و جعبه‌های مناسب برای تهویه مطلوب و جلوگیری از صدمات مکانیکی به میوه‌ها الزامی است.

زاغی تصریح کرد: نصب تهویه در قسمت شمالی و جنوبی انبار برای خروج گازهای تولید شده و ورود هوای خنک در شب برای جلوگیری از رشد و توسعه قارچ‌های انباری بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه مدیریت در تنظیم دما و رطوبت انبار برای حفظ کیفیت و کمیت میوه‌ها به باغ‌داران توصیه می‌شود، گفت: بازدید دوره‌ای حداقل دو هفته یک‌بار از میوه‌های انبارشده برای بررسی وضعیت سلامت میوه‌ها ضروری است.