تنگناهای حوزه فرهنگ و هنر/دریای خزر به تهدید فرهنگی برای مازندران تبدیل شده است - نمایش محتوای خبر
تنگناهای حوزه فرهنگ و هنر/دریای خزر به تهدید فرهنگی برای مازندران تبدیل شده است
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، دستگاه اجرایی متولی فرهنگ و هنر استان که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است علاوه بر هدایت، ساماندهی و نظارت بر فعالیتهای متصدیان حوزههای فرهنگی و هنری در فرایند تصمیمسازی و تصمیمگیری کلان استان نیز با پذیرش مسئولیت کارگروهها و شوراهای تخصصی حضور موثر دارد.
فرهنگ عمومی استان که دارای 25 نفر عضو از بین نخبگان عرصههای اجرایی، مدیریتی و کارشناسان فرهنگی با مسئولیت نماینده رهبری و نیابت استاندار است هم برعهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
در انجمن کتابخانههای عمومی، شورای ترویج فرهنگ شهادت و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان نیز این دستگاه اجرایی به عنوان دبیر به فعالیت میپردازد.
مسئولیت فرهنگی کارگروهها، کمیتهها و ستادهای تسهیلات سفر، هفتههای دفاع مقدس و بسیج، دهه فجر، ارتحال امام، سوم خرداد و راهیان نور نیز با این دستگاه فرهنگی است.
این دستگاه متولی فرهنگ و هنر استان در شوراهای اداری، برنامهریزی و توسعه، امور جوانان، بانوان و خانواده، مبارزه با مواد مخدر، برنامهریزی و تحول اداری نیز نقش ایفا میکند.
در گروههای فرهنگ و هنر، امور اجتماعی، هماهنگی تبلیغات اسلامی، اشتغال و سرمایهگذاری، پژوهش، آمار و فنآوری اطلاعات، آموزش و پرورش و ساماندهی گلزار شهدا نیز ردپای فرهنگ و ارشاد اسلامی مشاهده میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری گفت: پیشینه قوی، مثبت و سازنده فرهنگ علوی، میزبانی امامزادگان و وجود حوزههای علمیه و استادان علوم دینی از فرصتهای قابل توجه و مهم استان مازندران است.
حجتالاسلام عباسعلی ابراهیمی وجود صدها مرکز علمی معتبر مانند حوزههای علمیه، دانشگاهها و تربیت نیروهای متخصص و ارزشی، افراد فرهیخته فرهنگی و هنری در زمینههای علم و ادب، فقاهت و مرکزیت زبان تبری با توجه به حوزه جغرافیایی آن در پنج استان دو سوی البرز و سختکوشی و پایداری اقوام ساکن در این استان را از ویژگیهای مازندران برشمرد.
ابراهیمی پایبندی به هویت تاریخی، فرهنگی، وجود نخبگان جوان و برگزیدگان المپیادهای گوناگون در سطح ملی و بینالمللی، افزایش نرخ باسوادی به ویژه در زنان و فراونی رسوم، آیینها و سنتهای محلی و مشارکتپذیری و گرایش مردم به فعالیتهای فرهنگی و هنری را از امتیازات این استان نام برد.
وی بهرهمند بودن از مشاهیر تاریخی، فرهنگی، انگیزه و اراده ملی و استانی به منظور بهرهگیری بهینه از آنان و زمینههای مساعد گسترده مردمی در فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی بین اقوام مختلف را از مزیتهای فرهنگی مازندران بیان کرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی مازندران وجود ظرفیتهای بالقوه طبیعی و کشاورزی در جذب فرهنگی نیروی انسانی به منظور کاهش بیکاری و گردشگرپذیربودن و امکان توسعه ارتباطات فرهنگی از این طریق را از قابلیتهای مهم استان عنوان کرد.
ابراهیمی نگاه محدود استانی دولتمردان در سطح کلان به نقش ملی مازندران بهویژه در حوزه فرهنگ با در نظر نگرفتن جمعیت شناور افزون بر 20 میلیون نفر گردشگر و مسافر در فرایند برنامهریزی و تصمیمگیری را از تهدیدهای جدی اعلام کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تخصیص بودجه و امکانات اندک به بخش فرهنگ و هنر بدون توجه به ظرفیتهای فرهنگی، نظاممند نبودن و غیرساختاری بودن تلاشها برای خروج فرهنگ از نارساییها، نبود مدیریت واحد فرهنگی در مهندسی و نظارت بر حسن اجرای وظایف دستگاههای فرهنگی و نبود برنامهریزی هماهنگ برای بهرهگیری از دستگاههای اثرگذار در صیانت از امنیت فرهنگی جامعه را از دیگر معضلات موجود در این استان نام برد.
وی تصریح کرد: گسترش بیرویه مهاجرت از روستا به شهر به دلیل برخوردار نبودن از امکانات مورد نیاز فرهنگی و آموزشی، تناسب نداشتن امکانات فرهنگی، هنری و ورزشی با تعداد جمعیت جوان، پایین بودن ظرفیت اشتغال در بخشهای فرهنگی، هنری و وجود پدیده بیکاری به ویژه در نسل جوان و تاثیر آن در فرهنگ مردم از مشکلات حوزه فرهنگ مازندران است.
ابراهیمی ابراز داشت: آسیبهای اجتماعی موجود و زمینهسازی آن در ایجاد آسیبهای فرهنگی، احتمال خدشهدار شدن امنیت اجتماعی تحت تاثیر عوامل بیرونی و غیرفرهنگی مانند حضور میلیونها گردشگر و نقش آن بر توسعه همه جانبه فرهنگی، پایین بودن سهم آثار فرهنگی و هنری در سبد خرید خانوادهها و افزایش هزینههای تولید آثار فرهنگی و هنری مواردی است که اثرات نامطلوبی در این حوزه از خود بر جای میگذارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی مازندران نبود امنیت شغلی مناسب فعالان حوزه فرهنگ و هنر که تضمینی بر تامین معیشت آنان باشد، مخاطرهآمیز بودن سرمایهگذاری بخش غیردولتی در حوزه فرهنگ و هنر، نبود امکانات و بودجه مناسب به منظور بروز استعدادهای بالقوه هنرمندان را از تنگناهای حوزه فرهنگ و هنر در استان بیان کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان نبود مرکزی به منظور تبادل تجربیات هنرمندان و بهرهگیری از ظرفیتهای پیشکسوتان، استقرار نیافتن مکان دایمی برای عرضه کتاب و محصولات فرهنگی و هنری، نبود موزه تشیع مناسب با تاریخ استان و وجود مراکز حاد اجتماعی و نقاط حادثهخیز در دریای خزر را از دیگر تهدیدها دانست.