باغداران مرکبات شرق و مرکزی مازندران مبارزه با آفت شپشک را شروع کنند - نمایش محتوای خبر
باغداران مرکبات شرق و مرکزی مازندران مبارزه با آفت شپشک را شروع کنند
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: بر اساس نمونه برداری های انجام شده توسط کارشناسان ،بهترین زمان مبارزه با آفت شپشک باغ های مرکبات شرق و مرکزی استان از امروز بیستم خرداد تا پنجم تیرماه است.

عبدالرحمان زاغی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بررسی های کمیته پیش آگاهی مرکبات مازندران نشان می دهد که تخم ریزی حداکثری شپشک ها روی درختان مرکبات شرق و مرکزی استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: از آنجاییکه شرایط آب و هوایی شرق و مرکزی استان مازندران گرم تر از غرب استان است،بیان داشت: باغداران شهرهای غرب از نور تا رامسر استان مازندران از بیست و پنجم خرداد مبارزه با آفت شپشک را انجام بدهند.
زاغی به باغداران مازندران گفت: در مبارزه با آفت شپشک از روغن امولسیون شونده همراه با حشره کش و کنه کش برای سلامت و شادابی باغ حداکثر سه لیتر در یک هزار لیتر آب استفاده کنند.
وی تاکید کرد که باغداران مبارزه را قبل از ساعت 10 صبح و در بعدازظهر ها نیز از ساعت 16 انجام بدهند تا درجه حرارت هوا بیش از 33 درجه سانتی گراد نباشد.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: توصیه ما به باغداران این است قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماری زا ضمن ارائه نمونه های آلوده جمع آوری شده از باغ مرکبات با کارشناسان حفظ نباتات مراکز جهاد کشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاه پزشکی مشاوره و با نسخه گیاه پزشکی نسبت به تهیه سموم حشره کش و کنه کش از فروشگاه های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام شود.
زاغی گفت: با توجه به شرایط جوی هوا به منظور جلوگیری از تنش های خشکی، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی ضروری است.
وی افزود: باغداران از سموم و روغن های امولسیون شونده که در ظروف اصلی و پلمب شده دارای برچسب مشخصات کامل است، اطمینان حاصل کنند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد :باغداران از اختلاط سموم توصیه شده با کودهای شیمیایی هنگام محلول پاشی به طور جدی خودداری کنند.
زاغی به اهمیت رعایت نکات ایمنی در زمان سمپاشی اشاره کرد و گفت: باغداران استفاده از لباس مخصوص سم پاشی، ماسک، عینک، کلاه، سیگار نکشیدن هنگام سم پاشی و شستن اعضای آلوده بدن بلافاصله پس از اتمام کار با آب و صابون را جدی بگیرند.
مازندران 110هزار هکتار باغ مرکبات دارد که سالانه بیش از دو میلیون و 200هزار تن انواع مرکبات به ویژه پرتقال از ان برداشت می شود.
مطالب مرتبط:
-
تنها 10 درصد مزارع برنج مازندران زیرپوشش بیمه قرار گرفت
-
ظهور نخستین خوشه برنج درشالیزارهای فریدونکنار
-
صرف اعتبار 50 میلیارد تومانی برای حملونقل شیر خام به مازندران
-
پیشبینی تولید 200 هزار تن هلو و شلیل در مازندران/ عدم حمایت دولت از باغداران
-
مازندران در حوزه صادرات سیر نزولی طی میکند
-
برداشت گندم از 50 درصد مناطق دشت بهشهر/ برداشت در مناطق کوهستانی از تیرماه آغاز میشود
-
واحدهای صنعتی کوچک ، خط مقدم تزریق مالی دولت در مازندران
-
آزادسازی 2 هکتار از ساحل کپورچال نوشهر
-
صرف اعتبار 734 میلیارد ریالی برای ایستگاه برق 400 مگاولت ساری ـ قائمشهر
-
اجرای 4 پروژه عمرانی در شهرک صنعتی مرزنآباد چالوس