اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال | دوشنبه، ۸ خرداد ۱۳۹۶

آیین سنتی "کنس دشو " - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

آیین سنتی "کنس دشو "

یکی از میوه هایی که این فصل سال در بازار مازندران به وفور دیده می شود ازگیل یا همان کونوس است. بعضی خانواده های مازندرانی سحرگاهان برای چیدن ازگیل راهی جنگل می شوند تا از این میوه وحشی بچینند و از آن ترشی درست کرده و یا برای فروش به خریداران بفروشند. کنس ترشی و دشو هردو از میوه‌های جنگلی کنس بصورت کاملا سالم و طبیعی تهیه که امروزه خیلی کمیاب شده است. کنس ترشی و دشو به عنوان سوغات نیز به شهرها فرستاده می شود. ازگیل در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد. درخت ازگیل که در زبان گیلکی به آن کونوس, کُنوس و در زبان مازندرانی کنس و کندس می گویند، میوه ای از خانواده گلسرخیان از سرده ازگیل ها هم خانواده با سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی است.