جهش تولید | دوشنبه، ۱۲ خرداد ۱۳۹۹

انجام هرس تابستانه برای کاهش تنش های گرمایی در کیوی - نمایش محتوای خبر

 

 

انجام هرس تابستانه برای کاهش تنش های گرمایی در کیوی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ˈ محمدتقی شکوهی ˈ در گفت و گویی اظهار داشت: به منظور کاهش تنش های گرمایی درختان کیوی، انجام هرس تابستانه، تغذیه و آبیاری ضروری است.

وی با بیان اینکه هرس تابستانه از پایان گلدهی شروع و تا پایان فصل رشد به صورت مستمر ادامه می یابد، افزود: اگر هرس تابستانه درست صورت نگیرد، احتمال آفتاب سوختگی در میوه های حاشیه بیرونی درخت افزایش می باید.

وی در خصوص نحوه انجام هرس تابستانه گفت: شاخساره های سالجاری حاوی میوه، 3 تا 4 برگ را بعد از آخرین میوه، روی شاخساره نگه داشته و مابقی شاخساره، که حالت رویشی دارد بایستی حذف گردد، همچنین شاخسارهایی که حالت رویشی داشته و فاقد میوه بوده، بعد از آخرین سیم روی داربست، شناسایی شده و کاملا حذف شوند. نرک ها به روشی که یک ناخن کوتاه چند سانتی متری از آن باقی بماند، بایستی حذف شود.

وی با بیان اینکه باقی گذاشتن ناخنک، برای تحریک به رشد جوانه های خفته و ایجاد شاخساره های جدید میوه دهنده و جایگزین برای فصل بعد، ضروری است، گفت: شاخساره هایی که برای فصل بعد، گل و میوه تولید می کنند، پس از برگ های 25-20 از مبدأ (طول حدود دو متر) برای تقویت سایر جوانه ها بایستی سرزنی شده شوند.

شکوهی، هرس تابستانه درختان نر را بلافاصله بعد از گلدهی ضروری دانست و افزود: شاخساره های گلدهنده که پس از گرده افشانی، نیازی به آنان نیست باید حذف کامل شوند و شاخساره های داخلی که حالت چوب پنبه ای می گیرند بایستی قطع شوند.

شکوهی تغذیه را یکی دیگر از عوامل کاهش تنش های گرمایی کیوی بر شمرد و افزود: کمبود برخی عناصر مانند کلسیم، موجب حساس تر شدن میوه ها به آفتاب سوختگی می شود، لذا ضروری است با انجام آزمون برگ، نسبت به رفع کمبود عناصر در اسرع وقت اقدام شود.

وی با اشاره به اهمیت آبیاری مناسب درختان کیوی گفت: دمای بالای 33 درجه با افزایش میزان تعرق، آفتاب سوختگی برگی را تشدید می نماید و یک درخت بارآور رقم هایوارد تا 100 لیتر آب در روزهای گرم را از دست می دهد، لذا آبیاری منظم و روزانه ضروری است.

مازندران یکی از مناطق مهم تولید کیوی در ایران است.