رونق تولید ملی | جمعه، ۲ اسفند ۱۳۹۸

آغوز نون - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

آغوز نون

مواد لازم                                                                 میزان

آرد گندم                                                  500 گرم

روغن                                                     10  "

مایه خمیر                                                            5  "

گردو                                                      100 "

آب                                                         200 میلی لیتر

کنجد                                                      50  گرم

نمک                                                      50  "

 

طرز تهیه :

 

1 – ابتدا مایه خمیر را با آب ولرم مخلوط و نیم ساعت ، بعد از پف کردن استفاده می کنند .

2 – آرد را با مایه خمیر و مواد مخلوط شده با دقت به مدت تقریبا 20 دقیقه کاملا ورز می دهند .

3 – وقتی خمیر نان آماده شد روی لگن یا لاک را با پارچه ای پوشانده تا خمیر به اصلاح "ور" بیاید (پف کند).

4 – بعد از " ور " آمدن خمیر آن را تکه تکه دوباره با دست ورز داده بنه واربه شکل توپ در می آورند . بهتر است بدانید که هنگام تکه تکه کردن خمیر در دل  خمیر به شکل توپ مقداری گردوی ساییده شده می ریزند .

5 – خمیر بنه وار شده را روی تخته قرار داده با وردنه آن را پهن می کنند . ابعاد پهن شدن باید به اندازه یک وجب و نیم باشد.

6 – در صورت زیاد بودن خمیر، وقتی لاک یا ظرف پر شد ، روی آن را با پارچه می پوشانند تا خمیرها به هم نچسبند .

7 –تنور را با هیزم از قبل آماده شده پر می کنند و آتش می زنند . همه هیزم ها باید بسوزند و به شکل ذغال آخته در آیند .

8 – داغی تنور سبب سوختگی نان می شود باید مقداری از داغی تنور کم کرد ، بنابراین روی ذغال های تفتمقداری آب میپاشند .

9 – قبل از چسباندن خمیر به کناره تنور رویش را با کنجد پوشانده بعد خمیر آغوز نون را به کناره تنور می چسبانند .

10 – با قهوه ای شدن پشت نان آن را از تنور در می آورند .

 

خواص درمانی آغوز نون :این نوع نان به دلیل وجود گردو و کنجد سرشار از مواد پروتئینی ، فسفر ، کلسیم ، آهن  و ویتامین D است . این نان پرکالری و لذیذ برای جوانان و افرادی که دوره  نقاهت را می گذرانند یا کارهای فکری انجام می دهند توصیه می شود.

 

 

 

Ingredients                                      Amount

Wheat Flour                               500 gr.

Walnut                                      100 gr.

Yeast                                        5 gr.

Water                                        200 ml.

Sesame                                      50  gr.

Oil                                            10  gr.

 

Recipe:

 

1-   Mix the yeast with lukewarm water and use it after it puffs.

2-   Add the yeast to the wheat flour and massage it for at least 20 minutes.

3-   Put the dough on a fabric so that the dough puffs enough after a while.

4-   Cut the dough into pieces and add some walnut in the slices and massage them again to be dense enough for baking.

5-   Flatten the slices of dough with roller pin.

6-   Provide cornels to bake the slices of dough inside the furnace.

7-   Pour some sesame seeds on the slices and stick them on the wall of furnace.

8- Take out the slices when they get brown, which shows they are baked and ready to eat.

 

This local bread, Aghoz Noon, is very rich in protein, phosphor, calcium, iron, and Vitamin D because of walnut and sesame. It is healthy nutritious bread for children and teenagers, and for those who are active with mental works.

 

 



تازه ها