ابزارهای تهیه نان و شیرینی - نمایش محتوای تولیدات ویژه
ابزارهای تهیه نان و شیرینی
نوع اول :
پرهای قرقاول و کبک پس از شکار و استفاده از گوشت آن دور ریخته نمی شود و برای انداختن نقش روی خمیر نان استفاده می شود . نقوش روی خمیر با پر ، سوزنی شکل و به هم نزدیکند .
نوع دوم :
پرها به طور پراکنده روی دسته ای چوبین ، جاگذاری و محکم می شوند . این نوع پر ، نقوش پراکنده تری نسبت به نوع اول ، روی خمیر به جا می گذارد .
· توئه tue
سطحی فلزی ، با ابعاد هفتاد در چهل سانتیمتر که برای پخت فطیرنون ، پتی بزه نون و ساج سری نون به کار می رود .
· کلا kela
کوزه ای گلی است که از آن برای نگهداری خرمندی دشو و هلی ترشی استفاده می شود .
· لاک lak
این وسیله چوبی معمولا برای خمیر کردن به کار می رود که به دو شکل ساخته می شود .
نوع اول :
معمولا دسته دار و دورادور آن منقش به نقوش زنجیره ای و حلوایی است .
نوع دوم :
ساده و کوچک تر از نوع اول است و سطحی کاملا صاف و گرد دارد که برای ساییدن کشک و شستن انواع برنج به کار می رود .
· ماشه mashe
وسیله ای فلزیست که انگشت (ذغال آخته ) را با آن جا به جا می کنند .
· نون کر nunkar
وسیله ای است که برای پهن کردن خمیر نان استفاده می شود . این وسیله چوبی معمولا به طول 40 تا 60 سانتیمتر ساخته می شود .
Bread and cake wares
- Par or Noonejen (feather) is a tool used for making drawings on the dough before baking bread of cake. The feathers may belong to pheasant or partridge.
- Too’e is a 40 X 70 cm metallic flat plate used for baking different kinds of local bread.
- Kela is a clay jug for preserving different kinds of juices and fruit extracts.
- Laak is a wooden rolling pin used to flatten the dough. It may be also used for grinding or mincing rice and cereals.
- Masheh is a clipper used to move cornels.
- Noon kar is a wooden rolling pin, from 40 to 60 cm, used for flattening of dough.